דרכי טיפול ומניעה
בפעם הראשונה ששמעתי על קרדית האבק, בינינו, די נבהלתי…
הסיפור עצמו החל בשבועיים של התקפי אלרגיה קשים ובלתי מוסברים, איך ניתן להעלות על הדעת שאחרי 25 שנים גופי החליט פתאום להתמודד עם גורם זר המציק לו? שבועיים בהם עיניי מציקות אפילו בשנתי, מגורות, יבשות ואדמומיות, שאפי “נוזל” וגרוני כואב, שבועיים בהם אני לא מצליח להפסיק להתעטש מהשנייה שאני נכנס לביתי ועד הרגע שאני יוצא ממנו (ובתור אחד שעובד בעסק עצמאי שממוקם בבית תתארו לכם איזה סיוט זה), בקיצור תקופה בה אין לי יום ואין לי לילה.
כמובן שלאחר מספר ימים פניתי לרופאת המשפחה, זו הביאה לי כדורים, טיפות ושלחה אותי לדרכי בטענה שזו אלרגיה הצצה “בחילופי עונות”, רק מה.. למרות שדאגתי להאביס עצמי בשלל התרופות, מצבי לא השתפר.
נואש, החלטתי לחפש ברחבי האינטרנט מידע עבור מחלות שתסמיניהן דומים לשלי, ואז גיליתי על קרדית אבק הבית. ובכן, מדובר ביצור מיקרוסקופי, המזכיר בחיצוניותו קרצייה, אשר גדל אך ורק בבתי מגורים בתנאי לחות ואבק, לצערי, עצם העובדה שאני חולה סדר וניקיון לא באה לעזרתי הפעם, מסתבר שהנגיף מצליח להתרבות גם במקומות מצוחצחים למשעי מכיוון שיש לו נטייה להידבק לספרים, בגדים, ריהוט ומצעים, ואף גרוע מזה, מספיקה רוח קלה בכדי “להעבירו” ממקום למקום, משמע, מספיק שחלונות ביתכם פתוחים לצורך איוורור, קרדית האבק מסוגלת לחדור למבצרכם.
חיפשתי באינספור אתרים כיצד ניתן להתמודד עם היצור הקטן, הטורדני והמזיק הזה, ולצערי גיליתי כי בארץ ישנם מעט מאוד מומחים היודעים כיצד לטפל בבעיה זו. על מנת למגר את הבעיה מהשורש דרושים מכשיר מיוחד הנוצר במיוחד לעניין זה, חומרים על בסיס טבעי הקוטלים את הDNA של קרדית האבק וחשוב מכל איש מקצוע שלמד את הנושא על בוריו ועבר הדרכה בחברת האם.
למרות שהחומר המוזכר מעלה הוא היחיד שיכול לפתור 100% מהבעיה, השתדלתי לרכז עבורכם מספר טיפים לצמצום נזקי קרדית האבק:
- נסו להימנע מחשיפה גבוהה לאביזרי טקסטיל, כולל וילונות. במידה ומוכרחים, מומלץ לכבסם אחת לשבועיים לפחות.
- השתדלו לא להשתמש בשטיחים ברחבי הבית בכלל ובחדרי השינה בפרט, אך אם אתם אוהבים אותם וקשה להם להיפרד מהם, דאגו לניקיונם לפחות פעם אחת בשבוע באמצעות שואב אבק עוצמתי.
- בחרו את שואב האבק שלכם לא רק על פי חוזק השאיבה, אלא גם על פי גודל הפילטר, בכדי לוודא כי בזמן הסינון, קרדית האבק לא תיפלט חזרה לחלל החדר דרך פתחי האיוורור של השואב.
- דאגו לשאוב גם מזרנים וספות, ופעם- פעמיים בשנה אף שלחו אותם לניקוי עמוק ויסודי אצל חברה מקצועית.
- עיטפו את הכריות והמזרונים בכיסוי מסיבי, בכדי למנוע מגע ישיר עם גופכם.
- הוציאו ריהוט מרופד מביתכם ורכשו שמיכות או כריות מסיבים סינתטיים.
- כבסו בדים ומצעים ששהו זמן רב באחסון, ולאחר מכן חישפו אותם בצורה ישירה לשמש.
- רכזו ספרים שאינם בשימוש ואחסנו אותם במקום סגור מחוץ לחדרי השינה, בייחוד ספרים ישנים.
- אם יש בביתכם מזגן, הורידו את הטמפרטורה והקפידו על קירור של כ-24 מעלות (להזכירכם חום ולחות עוזרים לקרדית האבק להתרבות) כמו כן, התקינו פילטר לסינון האוויר.
- כשאתם מנקים את הבית, הנכם חשופים במידה רבה יותר לקרדית האבק ולכן הקפידו לשים מסיכה, אשר מכסה את הפה והאף וכך תימנעו חדירתה לגופכם דרך מערכת הנשימה.
בנוסף קיים פתרון לחיסול הקרדית ע”י בעלי מקצוע
באמצעות מכשור מיוחד הכולל קרינה חזקה להשמדת הקרדית, שאיבה ויניקה מסיבית והתזת חומר שפוגם בהתרבות
ניתן ללמוד יותר על טיפול בקרדית האבק כאן
עם זאת, רצוי לבצע את הנקודות שהוזכרו מעלה לשם התמודדות טובה יותר עם הקרדית