גורם עיקרי בקשיי נשימה אצל ילדים
העדינות והפגיעות של גוף התינוק מוכרים היטב לכולנו. אין מבוגר שלא מתגייס לטובת הגנה על הפעוט בכל שנותיו הראשונות. החדר שלו מתוכנן לשמירה מקסימאלית על בריאותו ובטיחותו ואנו צועדים איתו יד ביד ומתייצבים לימינו בכל רמ”ח אברינו.
הבעיה הרצינית מתחילה כאשר איננו מודעים לכלל הצרות האורבות בפינה, כמו מכשולים לא מתוכננים העלולים לגרום לפציעות או אלרגיות ילדים נפוצות, ועל כן מתקשים לפעמים למנוע אותן. ילדינו הרך, כידוע, לא רק צומח לגובהו ולרוחבו, אלא אמור לפתח גם את כל מבנה גופו הפנימי. עד להשלמת התהליך, חלק מהמערכות נותרות חלשות וחשופות לפגיעות חמורות.
בעת הלידה, אנו מקבלים לידינו יצור עדין, הנראה מושלם כלפי חוץ, ולכן, לא אחת אנו שוכחים כי ישנן מערכות גופניות שטרם התפתחו בצורה מלאה. אחת מהן היא מערכת הנשימה. זו מגיעה למצבה השלם רק בתום כמה חודשים. התפתחותה וגדילתה בסביבה החשופה להשפעות חיצוניות, לחיידקים ומחלות היא הסיבה העיקרית לריבוי בעיות נשימה אצל ילדים, ההופכות לפעמים אף למחלות כרוניות ואסטמה.
הגורם האחראי למרבית הבעיות הוא הגורם האלרגני, הנגרם מאחת הסיבות הבאות:
• תורשה- תינוקות רבים נולדים עם אלרגיות שהתפתחו בעודם עוברים, ברוב המקרים האלרגיות עברו בגנים על ידי אחד מהוריהם.
• חשיפה יתר למזון- אכילה מרובה של סוג מזון מסוים, עשויה לעורר תגובה אלרגנית קשה.
• חשיפת יתר לאלרגן- כמות גדולה של חומר זה עשויה לגרום לרגישות.
ילדים שנולדו ללא אלרגיות גנטיות, חשופים בעיקר לאלרגיות הנוצרות מאבקנים- צמחים, פריחה, וריחות, או מאלרגנים- בעיקר קרדית אבק הבית. זאת מכיוון שבגילאים הללו המערכת החיסונית שלהם טרם גובשה למקסימום תפוקה, והיא לא תמיד מצליחה להיאבק בגורמים המפריעים ביעילות.
קרדית אבק הבית הוא בעל חיים, שגודלו כחצי מילימטר ושגלליו הם מחוללי תגובות אלרגניות שכיחות. בדרך כלל הגוף אמור להתמודד עם מצב שכזה, אולם מכיוון שילדים לא תמיד חזקים דיים הם הסובלים העיקריים מתופעת הקרדית. הביטוי המיידי של אלרגיה לייצור המיקרוסקופי, מופיע בצורת קוצר נשימה, התעטשויות, נזלת שקופה כרונית, עיניים מגורות ואף גודש נוזלים המשפיע על השמיעה.
תגובות אלרגיות כאלה מעידות, כנראה, על הימצאות קרדית אבק הבית במעונכם. במצבים קיצוניים התופעות חמורות יותר ואף עלולות לגרום לחנק. החשיבות של מיגור התופעה אינה מוטלת בספק והצורך במציאת פתרון יעיל הוא חד משמעי. רק הקטנת כמות המזיקים בסביבת הילד תסייע במניעה, וזאת ניתן להשיג באמצעות שילוב ניקיון קפדני על בסיס יומ-יומי, הקטנת הלחות בבית בכדי למנוע את התרבות הנגיף ושימוש בחומרים דוחי קרדית האבק.